אכן, על פניו נראה כי חיפוש עובדים הוא תחום שיוויוני לכל דבר, ולכן קל לשכוח שעד לפני שנים ספורות לא היו כך פני הדברים- רק בשני העשורים האחרונים ניתן לראות חברות אשר מעסיקות נשים במשרות בכירות, בהן נשים מחזיקות בכח רב ולמעשה מנהלות עובדים משני המינים, לעיתים מאות או אלפים. היכן ומתי החלה מגמה שיוויונית זו של שוק העבודה, אשר מתבטאת בין היתר במודעות דרושים המאפשרות לנשים להתמקם בעמדות מפתח בארגונים שונים? ומי יותר מתאים לתפקידים אלו- גברים או נשים?
דרושים - המהפכה החלה, מעתה לא רק גברים!
מפתיע לשמוע שעד לשנות השישים כמעט ולא היו מודעות דרושים אשר פונות לנשים. אולם בתקופה זו החלה המהפכה הפמיניסטית באמריקה, מהפכה אשר הפכה את העולם על פיו - לראשונה בהיסטוריה של האנושות נשים הכריזו כי יותר לא ימשיכו להיות עקרות בית אשר רק דואגות לבית ולילדים - הן מעוניינות בזכות לעשות כל דבר שגברים עושים ולא ישקטו עד שיקבלו זכות זו. מדובר היה במאבק אשר רבים יטענו שעוד לא הסתיים. במהלכו נשים דרשו, ולבסוף גם קיבלו, הכרה בשיוויונן כבני אדם וביכולותיהן המקצועיות.
בעשורים הבאים החלו אט אט להופיע מודעות דרושים למשרות אשר באופן מסורתי יועדו לגברים בלבד - תחילה משרות ברמת הפועל הפשוט, כמו עובדי מפעל ונהגים, אך בשנות השבעים והשמונים כבר ניתן היה לראות מודעות דרושים אשר חיפשו עורכת דין ולא רק עורך דין, מהנדסת ולא רק מהנדס, וכמובן גם מנהלות ולא רק מנהלים, להן יוענקו אחריות וסמכות בלעדיים ממש כמו לגברים.
דרושים - מנהלים ומנהלות
מודעות דרושים בימינו, אם כן, הושפעו רבות מההתרחשויות הללו אשר החלו באמריקה של שנות השישים, אולם הרווח איננו רק של הנשים, אלא גם של המעסקים ושל העובדים - מחקרים רבים עסקו ביכולותיהן של נשים לנהל צוותים, מחלקות וארגונים, וניסו להשוות את יעילותן לזו של גברים. תוצאות מחקרים אלו מראות שמנהלות יעילות לא פחות מגברים במרבית הקטגוריות, ומעבר לכך - כעקרון, הן מנהלות רגישות לצרכיו של העובד שתחתן יותר מאשר מנהל זכר, ולכן עובדים רבים אשר מעליהן מנהלת ולא מנהל מדווחים על שביעות רצון במקום עבודתם. תודות לניהול הרגיש והמתחשב של המנהלת - מיתרגמת שביעות רצון זו לאפקטיביות של העובד במהלך שעות העבודה. מסיבות אלו ועוד חברות השמה מחפשות יומם וליל נשים לתפקידים ניהוליים ומעסיקים מפרסמים מודעות דרושים אשר מחפשות מנהלות לא פחות ממנהלים.